Home >Onderhoud >Schouwconstructie en schoorsteen verhogen

Schouwconstructie en schoorsteen verhogen

Afhankelijk van de brandstof die je stookt, zijn de materiaalsoort, de constructiewijze en de installatievoorschriften voor de schouw verschillend. Je kan meer over die brandstof-eigen schoorsteenmodaliteiten lezen in onze web-artikels over kachels-en inzethaarden op gas, kolen, mazout, hout en pellets

Omdat een bestaande schouw wegens zijn ouderdom of door intensief gebruik beschadiging opliep, hoef je deze niet per se af te breken en door een ander exemplaar te vervangen.  Een schouwflexibel plaatsen volstaat in dat geval veelal om de zaak netjes en degelijk op te knappen.

Wanneer je toch om een of andere reden een schoorsteen wil bijmaken of een bestaande schoorsteen wil verhogen, kan de constructie van een dubbelwandige, geïsoleerde, inox prefab-schouw in heel wat gevallen uitkomst bieden.  Die prefab-elementen kunnen zowel binnen- als buitenshuis (tegen de gevel of met een dakdoorvoer) toegepast worden en zijn in verschillende diameters beschikbaar.

Een dubbelwandige schoorsteen, met isolerende minerale wol van hoge densiteit tussen de inox binnen- en buitenpijp werkt prima en is in relatief korte tijd te installeren.  Het isolerende keramische deken zorgt er voor dat de geleiding van de rookgassen minder beïnvloed wordt door thermische impact van buitenaf.  In mensentaal:  of het buiten nu ijskoud is of de schouw door een flauwe najaarszon beschenen wordt, heeft weinig of geen invloed op de trek van de schouw.  Ten tweede loopt, door de isolatielaag, de temperatuur van de buitenpijp niet te hoog op en dat is veiliger, zeker bij (gedeeltelijke) toepassingen binnenshuis.

Er zijn talloze hulpstukken (dakdoorvoer met loodslab, plaat voor schouwophoging, geventileerd plafonddoorgangselement, …) en accessoires beschikbaar voor een dubbelwandige, geïsoleerde inox prefab-schouw.  Die maken van de installatie een mooi afgewerkt en veilig geheel. 

Plaatsing door Walter Goovaerts of advies voor de doe-het-zelver.

Het plaatsen van deze dubbelwandige schouwelementen voeren wij zelf, met de juiste materialen en voordelig uit.  Ben je niet bang van aard en kruip je zelf de ladder op, dan kan je bij ons ook terecht voor afhaling van de nodige materialen voor een inox schouw.  Elke schoorsteen vereist een andere aanpak.  Raadpleeg ons en wij zullen je graag een verstandig advies voor jouw project voorleggen.

 

 

Maak gebruik van onze task-locator om aan de weet te komen of wij ook in jouw woonplaats schouwcontructies uitvoeren.

Wie zijn kachel of inzethaard bij ons aankocht, geniet met voorrang van onze schouwconstructie-service. We behouden daarom het recht voor om, zonder opgave van reden, uitvoering van een schouwconstructie te weigeren aan apparaten die niet bij ons aangekocht werden en/of merken die niet door ons verdeeld worden. Aan CV-installaties voeren wij geen opdrachten uit. Aan pelletkachels die niet bij ons aangekocht werden, ook al betreft het een apparaat van een merk dat wij verdelen, voeren wij sowieso geen herstellingen, schouwvegen, schouwrenovaties, schouwconstructies en/of onderhoud uit.

 

website: www.willems-it.be